TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Nederlandse acteur in nieuwe De Palma

AMSTERDAM – De Nederlandse acteur Mohammed Azaay heeft een rol bemachtigd in de nieuwe film van de wereldberoemde regisseur Brian de Palma. Dat heeft de Nederlandse coproducent N279 Entertainment zondag laten weten. N279 van Els Vandevorst en Martin Koolhoven speelde zichzelf vorig jaar internationaal in de kijker met de western Brimstone.

Domino vertelt over agent Christian die na de moord op zijn collega wordt geconfronteerd met diens geheime leven. Christian belandt hierdoor op het spoor van Europa’s meest gezochte terrorist.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau, die in Game of Thrones ridder Jamie Lannister vertolkt. Mohammed Azaay heeft ‘een belangrijke sleutelrol’, aldus de producent. Azaay is als acteur verbonden aan het Nationale Toneel en was onder meer te zien in series als Vechtershart en Overspel.

Carrie

De film wordt deels opgenomen in Nederland; verder wordt er gedraaid in België, Spanje en Denemarken. De opnames van de film zijn al begonnen, en vanaf maandag vinden de draaidagen in Nederland plaats. Naast N279 zijn de andere producenten Schønne Film (Denemarken), Zilvermeer (België), Suroeste Film (Spanje) en Recalcati Multimedia (Italië).

De Amerikaanse regisseur Brian de Palma maakte de afgelopen vijftig jaar zo’n veertig films, waaronder klassiekers als Carrie, Dressed to Kill, Scarface, The Untouchables en Mission: Impossible. Zijn laatste bioscoopfilm was Passion uit 2012.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.