TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Morrissey ruziet met platenzaak

LONDEN – Morrissey heeft weer eens mot. Deze keer is hij boos op de Britse platenzaakketen HMV. Die zou volgens de oud-zanger van The Smiths de verkoop van de onlangs heruitgebrachte single The Queen Is Dead van de band uit de jaren tachtig traineren. Op Facebook veegt Morrissey de vloer aan met HMV.

De single kwam afgelopen vrijdag uit. Mensen die de plaat bij HMV kopen, mogen slechts een exemplaar per keer aanschaffen en dat vindt Morrissey belachelijk. HMV heeft een sticker op de hoes geplakt met die mededeling. “The Smiths heeft niet om deze sticker gevraagd”, moppert de ex-frontman van de band. “De sticker is ook niet op andere producten van HMV te vinden en is dus alleen maar gemaakt voor onze single. Maar waarom?” Morrissey geeft zelf het antwoord. “Om de verkoop te traineren. En dat is een belediging voor The Smiths.”

Volgens de zanger zorgt de band nog steeds voor veel ophef vanwege de controversiële teksten. “Dertig jaar nadat we uit elkaar zijn gegaan vinden ze The Smiths nog steeds te radicaal”, schrijft Morrissey. Hij geeft ook de radiostations nog een veeg uit de pan. “Ondanks dat we nooit op de radio worden gedraaid, staan we wel op een vierde plek in de verkooplijsten.” Dat vindt hij een geweldige prestatie “in onze huidige cultuur waar banaliteit de toon zet en alleen nep-emoties tellen”.

Pruiken en feestneuzen

Aan het eind van zijn tirade roept hij zijn volgers op zo veel mogelijk exemplaren van The Queen Is Dead te kopen. Daarvoor moeten ze dan wel alles uit de kast halen, zoals pruiken en feestneuzen.

HMV kondigde de rerelease op Twitter aan en schreef dat de single, zowel op 7 en 12 inch, “very limited” beschikbaar is. Dat verklaart mogelijk de reden voor de sticker.

The Queen Is Dead kwam oorspronkelijk in 1986 uit.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.