Entertainment

Sofia Coppola wil geen Marvel-film maken

24-05-2017 12:30

CANNES – Sofia Coppola heeft geen interesse in het maken van een grote Marvel-film. Dat stelde de regisseur woensdag op het festival van Cannes waar haar nieuwe film The Beguiled in competitie draait.

"Nee, ik hou ervan om kleine persoonlijke films te maken”, stelt ze. "Het leiden van zulke blockbusters betekent vaak vooral dat je heel veel overleg moet plegen in grote vergaderruimtes met alle divisies die mee werken aan het project. Ik zeg nooit nooit. Maar op dit moment heb ik er geen behoefte aan.”

The Beguiled is een remake van een oude Clint Eastwood-film over een gewonde soldaat die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog schuilt in een vrouwengemeenschap. "Ik heb mij voorgenomen nooit een remake te gaan doen”, vertelt Coppola. "Maar het leek me heel interessant om het verhaal vanuit het vrouwelijke perspectief te vertellen. Wat gebeurt er met een groep vrouwen als zich opeens een man aandient die de verhoudingen totaal verandert?”

Het kan volgens de regisseur heel boeiend zijn om beide films na elkaar te kijken. Een gruwelijke plottwist bijvoorbeeld wordt ditmaal geheel buiten beeld gehouden. "Ik heb alle keuzes heel erg vanuit mijn eigen belevingswereld gemaakt”, stelt Coppola. "Of dat iets zegt over emancipatie en feminisme anno 2017 laat ik aan de kijker zelf over.”

The Beguiled draait begin september in de Nederlandse bioscopen.