Entertainment

Meeste concerten gaan door na ‘Manchester’

24-05-2017 15:24

MANCHESTER – De aanslag in Manchester bij het concert van Ariana Grande leidt bij veel artiesten tot de vraag of ze hun eigen concerten moeten annuleren of uitstellen. De meeste artiesten besluiten hun concerten door te laten gaan.

Katy Perry, Lorde, Lana Del Rey, Imagine Dragons, Shawn Mendes en The Chainsmokers zijn vastbesloten komend weekend in Engeland op te treden, meldt TMZ. Ze staan op het affiche van Big Weekend in het Britse Hull en alle geplande optredens gaan door. Organisator BBC Radio 1 verwacht 50.000 bezoekers op het tweedaagse festival.

Zangeres Blondie heeft een optreden dat ze dinsdagavond zou geven in Londen afgezegd, naar eigen zeggen uit respect voor de slachtoffers van de terroristische aanslag. Ze kondigt op Twitter aan dat ze het geannuleerde optreden zal inhalen.

Take That

Take That besloot drie shows in de Manchester Arena uit te stellen. Ook trad Take That dinsdagavond niet op in Liverpool ''uit respect voor alle mensen en hun families die in de Manchester Arena werden getroffen." Woensdagmiddag werd bekend dat Take That het geannuleerde concert in Liverpool vrijdagavond zal inhalen.

Shawn Mendes treedt woensdagavond op in Parijs. "Concerten zijn evenementen waar mensen nooit bang voor zouden moeten zijn. Het zijn plaatsen van liefde en blijheid. Het tegenovergestelde gebeurde maandagavond in Manchester. Ik hoop dat ik namens alle artiesten spreek: artiesten zullen nooit stoppen met het verspreiden van positiviteit en liefde via muziek. Met die gedachte gaat mijn show in Parijs door zoals gepland'', zegt de Canadese singer-songwriter op Twitter.

Kiss

Celine Dion heeft laten weten dat haar komende concerten in Kopenhagen, Stockholm, Londen en Parijs doorgaan, evenals haar concert op 25 juni in de Manchester Arena. Een woordvoerder van Guns N' Roses zegt dat ook deze band geen wijzigingen aanbrengt in de tournee langs Dublin, Lissabon, Madrid, Zürich, München, Londen en Parijs.

In de Ziggo Dome in Amsterdam treedt woensdagavond Kiss op. De band wordt dinsdag in Manchester verwacht.