TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Gyllenhaal blij dat Okja groot publiek vindt

CANNES – Jake Gyllenhaal is blij dat zijn nieuwe film Okja dankzij zender Netflix een groot publiek kan vinden. De hoofdrolspeler reageerde met zijn uitlatingen voor de wereldpremière van de film op het festival van Cannes op de controverse rond de weigering van de zender om hun twee competitietitels in de Franse bioscopen uit te brengen.

“Deze film heeft een belangrijke boodschap”, stelt Gyllenhaal. “De film pleit voor meer aandacht voor het milieu en voor dieren. Op dat gebied is zeker in mijn land de klok de afgelopen maanden een halve eeuw teruggedraaid. Er is dus volgens mij geen beter moment om Okja groot onder de aandacht te brengen.” De film vertelt over de vriendschap tussen een reuzenvarken en een Zuid-Koreaans meisje. Gyllenhaal speelt de dubieuze presentator van een populair dierenprogramma.

“Ik denk dat iedere kunstenaar blij is als zijn of haar boodschap een groot publiek kan bereiken”, aldus de acteur. “Netflix is een nieuw platform die die mogelijkheid biedt. Kunst is een belangrijke manier om mensen informatie of inzichten te geven waar ze over kunnen nadenken. Zeker in deze tijd van fake news en mensen die feiten ontkennen.” Het was niet de eerste Hollywoodster deze week die een lans brak voor Netflix; eerder sprak ook Will Smith zijn expliciete steun uit voor de zender en zijn manier van werken en distribueren.

Okja komt in Nederland niet uit in de bioscopen. De film is vanaf 28 juni op Netflix te zien.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.