TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Beatles-haren leveren 10.000 euro op

AMSTERDAM – Enkele haren van de vier Beatles zijn op een veiling voor bijna 10.000 euro van eigenaar gewisseld. Dat is ruim vier keer meer dan vooraf werd verwacht, meldt Catawiki.

De haren zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de opnames van de Beatles-film A Hard Day’s Night. "Na de knipbeurt zijn ze direct verzameld door een slimme visagist die ze later heeft verkocht aan fans", zegt Denny Hoekstra van Catawiki. Volgens hem is er tegenwoordig een levendige handel in haren van beroemde mensen. "Over het algemeen worden de haren van celebrities in de loop van de tijd eigenlijk alleen maar meer waard, waardoor haren worden gezien als goede investering."

De haren van Paul McCartney waren bij de bieders het meest gewild. Een Franse bieder kocht het plukje uiteindelijk voor ruim 2700 euro. De haren van George Harrison en Ringo Starr brachten elk 2600 euro op en voor John Lennons lokken werd 1200 euro geboden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.