Entertainment

Zieke zus Sol Wortelboer stopt met medicatie

28-04-2017 16:19

DEN HAAG – Sabine Wortelboer, het zusje van presentator Sol Wortelboer, is gestopt met alle medicatie. “Het gaat niet meer lukken”, schreef de vijftienjarige op Facebook.

Sabine, die een uiterst zeldzame hersentumor heeft, kreeg eerder deze week slecht nieuws. “De MRI was duidelijk. De uitslag is heel slecht.” De tiener schrijft dat ze, nu ze gestopt is met de medicatie, het grootste deel van de dag ligt te slapen. “Maar ik wil heel graag nog lieve mensen zien, die ik goed ken. Maar dat is best wel lastig, want dat zijn er een heleboel en dat kan ik niet zo goed aan.”

Sabine hoopt “nog een keer zo een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen” en roept via Facebook op haar te schrijven. “Het is denk ik tijd om afscheid te gaan nemen. Heel veel dank voor alles wat jullie allemaal gedaan hebben!”

Sol kwam afgelopen zomer in actie voor zijn zusje. Hij en Sabine startten een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor een behandeling in de Verenigde Staten. De presentator en zijn zusje haalden meer dan een ton op, genoeg om Sabine naar Houston in Texas te kunnen laten afreizen.