Entertainment

Paris Jackson waarschuwt tegen 13 Reasons Why

28-04-2017 06:25

LOS ANGELES – In een post op Instagram heeft Paris Jackson tieners die kampen met zelfmoordneigingen gewaarschuwd voor de beelden in Netflixserie 13 Reasons Why.

De 19-jarige dochter van Michael Jackson kampte zelf met depressie en deed drie keer een poging tot suïcide, zo onthulde ze eerder dit jaar in een interview met Rolling Stone. Ze werd vier jaar geleden opgenomen in een therapeutische woongemeenschap, waar ze een flinke tijd verbleef.

Paris prijst de serie in haar post om de manier waarop die pesters toont wat de gevolgen zijn van hun acties. "De show heeft heel goed werk geleverd door te laten zien hoeveel impact je woorden en daden kunnen hebben op andere mensen. Je kunt niet zomaar dingen tegen anderen zeggen zonder er over na te denken wat dat met ze doet." Toch raadt ze tieners die kampen met zelfmoordgedachten aan niet te kijken. "Het kan ook iets losmaken. Wees alsjeblieft voorzichtig en hou in je achterhoofd dat het je misschien duistere gedachtes kunt geven. Als je het moeilijk hebt, kijk dan alsjeblieft niet. Als je denkt dat je het aankan, doe dat dan vooral wel."

Het model plaatste de post naar aanleiding van een veel gedeelde Tumblr-post waarin iemand die zegt in zelfmoordpreventie te werken flink uithaalt naar de serie, waarin de zelfmoord van de hoofdpersoon in beeld is gebracht.