Entertainment

La La Land-regisseur werkt aan muziekserie

28-04-2017 05:17

LOS ANGELES – Het volgende project van Oscarwinnaar Damien Chazelle is een televisieserie. De regisseur van La La Land werkt volgens The Hollywood Reporter aan de serie The Eddy, over het wel en wee in een club in Parijs.

Scriptschrijver van de show is Jack Thorne, die samen met J.K. Rowling de musical Harry Potter And The Cursed Child schreef. Omdat muziek centraal zal staan in de serie, is Glen Ballard aangetrokken als één van de producenten. Glenn schreef onder meer mee aan Alanis Morissettes Jagged Little Pill en het nummer Man In The Mirror van Michael Jackson.

Damian is niet de enige die na het winnen van een Oscar dit jaar de overgang maakt naar televisie. Zijn grootste concurrent in de regisseurscategorie Barry Jenkins, die de Oscar voor Beste Film won voor Moonlight, is met Amazon in zee gegaan. Hij werkt voor de streamingservice aan een meerdelige verfilming van het boek Underground Railroad.

Voor hij aan de televisieserie begint, regisseert Damian eerst nog de film First Man. Dat is een biopic over het leven van Neil Armstrong, de eerste man op de maan. Dat doet hij weer samen met zijn La La Land-hoofdrolspeler Ryan Gosling, die de astronaut gaat spelen in de film.