Entertainment

Ja Rules luxe festival in het water gevallen

28-04-2017 18:51

NASSAU – Het moest het meest luxueuze festival ter wereld worden, maar het Fyre Festival stelde flink teleur. Het evenement op de Bahama’s, waarvan Ja Rule een van de organisatoren is, werd donderdag voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vrijdag bood het ministerie van Toerisme van de Bahama’s zijn excuses aan.

Het ministerie liet in een officiële verklaring weten “bijzonder teleurgesteld” te zijn. Het Fyre Festival, waarvoor bezoekers duizenden en soms wel tienduizenden dollars betaalden, ging donderdag van start. In plaats van in chique bungalows moesten de bezoekers overnachten in tenten en de luxe broodjes bleken niet meer dan een boterham met kaas. Op social media regende het klachten.

“Wij bieden onze oprechte verontschuldigingen aan aan iedereen die voor dit evenement naar ons land is gereisd”, aldus het ministerie, dat niet betrokken was bij de organisatie van het Fyre Festival. “Honderden bezoekers werden geconfronteerd met een totale chaos en een gebrek aan organisatie.” Medewerkers van het ministerie helpen de festivalbezoekers nu met hun terugreis.

De organisatie van het Fyre Festival liet donderdagavond weten dat gewerkt werd aan “de onverwachte start” van het evenement. Niet veel later volgde het bericht dat het festival vanwege “omstandigheden buiten de controle van de organisatie” tot nader order was uitgesteld. Of de bezoekers hun geld terugkrijgen, is nog niet duidelijk.