Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Entertainment

Peabody Award voor Beyoncé en Donald Glover

NEW YORK - Het visuele album Lemonade van Beyoncé is opnieuw in de prijzen gevallen. De documentaire die bij de plaat hoort en werd uitgezonden op HBO heeft een Peabody Award gewonnen. Acteur Donald Glover won een prijs voor zijn rol als rapper in de serie Atlanta. De prijzen werden donderdag door de jury bekend gemaakt.

De jury prees Lemonade om de moed en intensiteit van de film. "Het is een betoverend en subliem meesterwerk over de levens van zwarte vrouwen en waarden zoals vriendschap, vertelt op een manier die we niet vaak zien in de Amerikaanse popcultuur", aldus de jury van de Peabody Award.

Ook over Donald Glover en zijn acteerwerk in Atlanta waren de beoordelaars lovend. "De boeiende serie over twee zwarte jongens die het proberen te maken in de rapscene in Atlanta is een mooie mix tussen sterke personages en commentaar op de samenleving in deze stad."

De Peabody Awards worden op 20 mei in New York voor de 76e keer uitgereikt.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.