TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Drie miljoen euro naar NPO-producties

HILVERSUM – De publieke omroep heeft in de eerste vier maanden van het jaar ruim drie miljoen euro toegekend aan nieuwe hoogwaardige drama- en documentaireproducties. Het geld komt uit het NPO-fonds dat vorig jaar is opgezet.

In totaal kwamen bij de NPO meer dan vijftig aanvragen binnen voor subsidie. Uiteindelijk is voor 24 projecten geld beschikbaar gemaakt.

Uit het NPO-fonds wordt voortaan jaarlijks 16,6 miljoen euro verdeeld. In de eerste maanden werd alleen al voor televisiedrama's meer dan het jaarbudget aangevraagd. "Het duurt nog even voordat de positief beoordeelde producties bij de publieke omroep te zien en te horen zijn, maar dat we ons daarop kunnen verheugen is een ding dat zeker is", zegt algemeen secretaris van het fonds Hanneke Bouwsma.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.