Entertainment

Bekende Nederlanders geschokt door Parijs

14-11-2015 01:57

PARIJS – Veel bekende Nederlanders spreken op Twitter hun afschuw uit over de terroristische aanslagen in Parijs. Onder anderen Carice van Houten, Roel van Velzen en Veldhuis & Kemper twitterden een vredesteken met daarin de Eiffeltoren afgebeeld. "Praat troostend met me, even troostend met me..#parijs", schreef het cabaretduo na hun optreden in Venray.

Dolf Jansen twittert: "Liefde & medemenselijkheid zullen het altijd winnen van haat en angst. Ook na vandaag. Hoe? Door liefde & medemenselijkheid te blijven verspreiden." Hanna Verboom is sprakeloos en citeert de voormalig Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt: 'The thing I fear most is fear itself'. ''Kan geen woorden vinden, wat een verdriet."

Sprakeloos is ook Ilse DeLange van The Common Linnets. "Driving home after our gig. Listening tot the ongoing news. We are speechless. Thoughts and prayers are with Paris'', schrijft het duo.

''Vrijdag de 13e met een hele zwarte rand'', concludeert Babette van Veen. ''Heel veel sterkte voor alle mensen in Parijs'', twittert ze, om eraan toe te voegen: ''Als de angst regeert zijn we allemaal hulpeloos. Laat de liefde maar regeren en laten we elkaar bijstaan en niet afvallen."

Dj Fedde Le Grands schrijft 'shocked' te zijn en deelt een foto van met de tekst Pray For Paris. Dinand Woesthoff heeft zijn profielfoto aangepast en vervangen door een afbeelding van de Eiffeltoren. Najib Amhali: "Afschuwelijk, we leven mee, geen woorden voor dit drama. #prayforparis". GTST-actrice Caroline de Bruijn: "Parijs is de stad van de liefde."