Entertainment

‘Thé Lau was een man van welgekozen woorden’

24-06-2015 14:05

AMSTERDAM – Uitgeverij Lebowski treurt om het overlijden van muzikant Thé Lau dinsdag. “Wij hielden van zijn woorden, van zijn poëtische blik, van zijn liefde voor de liefde”, zegt de Amsterdamse uitgever, die al zijn boeken uitgaf.

“Thé Lau was een man van welgekozen woorden. Wie zijn songteksten er op na leest, of wie goed luistert, wordt getroffen door een merkwaardige accuratesse. Grote zaken, zoals leven en dood, worden in drie keer vier zinnen, of vier keer drie zinnen, bij de strot gepakt, om niet meer los te laten.” Het was volgens de uitgeverij Thé’s grote wens om naast een succesvolle carrière als muzikant “ook in de literaire arena, als schrijver, een plek te vinden”.

Op Twitter betuigden bekende Nederlanders hun eerbetoon. “Thé Lau overleden. Dapper gestreden makker!”, twitterde Freek de Jonge. Nico Dijkshoorn schreef: “” Thé Lau dood. Een van de weinige Nederlanders die geloofwaardig en poëtisch in zijn eigen taal zong. ‘Blauw’ is magistraal. Dank je, Thé.”

“Lieve The! Je hebt een onuitwisbare indruk op mij gemaakt! RIP”, aldus Patty Brard en Miss Montreal wenste ‘sterkte aan de lieve familie en vrienden van Thé.’