Entertainment

Bioscoop Hilversum krijgt première Inside Out

18-06-2015 11:04

HILVERSUM – De Nederlandse première van de nieuwe Pixar-animatie Inside Out vindt op woensdag 15 juli plaats in de bioscoop JT Hilversum. Dat heeft JT donderdag bekendgemaakt.

Inside Out is de nieuwste film van de makers van hits als Toy Story, Finding Nemo, Ratatouille en UP. De animatiefilm neemt de kijker mee naar het hoofd van het tienermeisje Riley, waar haar vijf belangrijkste emoties elke dag bepalen wat ze doet, denkt en zegt. Maar een verhuizing van het gezin én het verdwalen van de emoties Vreugde en Verdriet in het geheugen van Riley, leiden tot veel opschudding in het hoofdkwartier van haar hoofd.

De Nederlandse stemmen worden ingesproken door Peggy Vrijens, Richard Groenendijk, Marcel Hensema en Georgina Verbaan. De film, die bij de wereldpremière op het festival van Cannes lyrische recensies kreeg, is vanaf 15 juli zowel in de Nederlandse als de originele versie in heel Nederland te zien.

De feestelijke vertoning in JT Hilversum markeert ook de lancering van de nieuwe Dolby Cinema-zaal in het theater. De nieuwe zaal maakt gebruik van laserprojectie en Dolby Atmos-geluid, twee nieuwe technieken die volgens kenners de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit opleveren. Door de laserprojectie zijn de kleurcontrasten in de film scherper. Er is één andere zaal in Nederland die deze kwaliteit levert, in JT Eindhoven.