Entertainment

Complete line-up Pinkpop bekend

25-02-2015 13:39

AMSTERDAM – Dj’s Waxfriend & Prime, Jick Munro and The Amazing Laserbeams, Gavin James, Paloma Faith en Above & Beyond zijn er allemaal bij op de eerste dag van Pinkpop.

Net als Faith No More, George Ezra, Slash, Elbow en Muse. Zij spelen ook op de Pinkpopvrijdag, op 12 juni. Zo werd woensdag bekendgemaakt tijdens de Pinkpop perspresentatie in Paradiso.

Op de tweede dag staan er optredens van East Cameron Folkcore, Joost van Bellen, Magic!, John Coffey en Sheppard op het programma. Ook Selah Sue, The Wombats, Dotan, Eagles of Death Metal, Kensington, Anouk, The Script, Avicii en Robbie Williams zijn er bij op de tweede festivaldag.

Laatste dag

Op de laatste dag, de Pinkpopzondag, staan Pierce Brothers, Ewert and the Two Dragons, Willie Wartaal & Doppelgsng, Urbanus & De Fanfaar, Nick Mulvey, Oscar and the Wolf, Kitty, Daisy& Lewis en Kovacs op het podium. Typhoon, Fiddler’s Green, Counting Crows, De jeugd van tegenwoordig, Rise Against, Onerepublic, Sam Smith, Pharrell Williams en Foo Fighters geven ook acte de présence.

Een aantal namen was al eerder bekendgemaakt. Zo werd de naam van Anouk eerder op de dag onthuld. Zij staat voor de zesde keer op Pinkpop en vestigt daarmee een record. Krezip, Faithless en Muse stonden vijf keer op het podium in Landgraaf.

Pharrell en Robbie Williams

Eerder was ook al bekend dat Pharrell Williams en Robbie Williams in juni naar Nederland komen om een optreden te geven op Pinkpop. Dotan, Rise Against, Muse en Slash werden eerder ook al bevestigd. De Amerikaanse rockband de Foo Fighters sluiten het festival op zondag 14 juni af.

Op een andere datum worden nog twaalf namen bekendgemaakt.

Pinkpop vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juni in Landgraaf. De kaartverkoop begint zaterdag.