Entertainment

Jenny Lane zingt in omstreden The Interview

07-01-2015 05:43

AMSTERDAM – De omstreden komedie The Interview blijkt een opvallend Nederlands tintje te hebben. Tijdens de inmiddels roemruchte scène waarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un wordt vermoord, is een lied van de Nederlandse zangeres Jenny Lane te horen.

Zij bevestigde dinsdagavond op Facebook een bericht hierover op de website Filmpjekijken.com. “Holy shit!”, schrijft ze. “Mijn akoestische liedje Firework zit onder de scene waar alles om te doen is in de internationale media. Hoe ben ik daar beland??! Haha, mijn god!”

De zangeres, die onder meer met Anouk en de Postmen zong en regelmatig optrad in de ochtendshow van Giel Beelen, nam de cover van het nummer van Katy Perry al twee jaar geleden op. Zij had geen idee dat ze op de soundtrack stond, naast grote namen als David Bowie, Usher en The White Stripes.

The Interview vertelt over twee domme televisiemakers die door de CIA worden ingehuurd om Kim Jung-un te vermoorden. De film werd het middelpunt van de rel rond de Sony-hack, waardoor veel gevoelige informatie van de producent op straat kwam te liggen. De VS verdenken Noord-Korea van deze cyber-aanval. Het is nog steeds onduidelijk of The Interview ook in Nederland wordt uitgebracht.