Entertainment

Game of Thrones-expositie weer naar Nederland

07-01-2015 13:04

AMSTERDAM – De expositie over de hitserie Game of Thrones komt terug naar Nederland. Dat heeft zender HBO woensdag gemeld.

De tentoonstelling was al eerder in Amsterdam te zien en zorgde ervoor dat er medio 2013 wekenlang rijen voor de Amsterdamse Posthoornkerk stonden. Maar de expositie is inmiddels aangevuld. Behalve een groot aantal attributen uit de eerste vier seizoenen, is ook een groot aantal nog nooit eerder tentoongestelde voorwerpen uit de nog uit te zenden vijfde reeks te zien.

Bovendien ligt de focus in Game of Thrones: The Exhibition 2.0 meer op de interactieve ervaring die bezoekers hebben. Zo kunnen fans zich online aansluiten bij hun favoriete ‘Huis’ voordat zij de expositie bezoeken, wat de ervaring van het bezoek per persoon verschillend maakt.

Het is nog niet bekend of er attributen te zien zijn die te maken hebben met Carice van Houten en Michiel Huisman, de twee Nederlandse acteurs die in de hitserie te zien zijn. HBO maakt binnenkort bekend waar en wanneer de expositie in Nederland te zien zal zijn.