Metalhead vist kat uit gracht Amsterdam

27-12-2014 13:28

AMSTERDAM – Metalhead Michael Dafferner kan voorlopig niet meer stuk bij liefhebbers van katten. De zanger van de Amerikaanse metalband Car Bomb redde een kat uit de Amsterdamse grachten. “Ik deed gewoon wat ik moest doen”, zegt de musicus.

Car Bomb

Dafferner was met Car Bomb in Amsterdam vanwege een toertje met de Zweedse band Meshuggah. Tijdens hun stapavond op de Amsterdamse Wallen hoorden ze een kat vreselijk krijsen. Het beest was te water geraakt. De zanger haalde het beest zonder veel moeite weer op het droge en oogstte daarmee applaus van de omstanders.

Een van de toeschouwers legde de reddingsactie vast en plaatste het filmpje op YouTube. Of het met de geredde kat echt helemaal is goed gekomen, is onduidelijk. Nadat Dafferner het beest op straat heeft gezet, lijkt de kat moeite te hebben met lopen. Voor de zekerheid tilt de Amerikaanse musicus het beest op en zet hem op de stoep bij een hoerenkast, zodat de kat niet zelf hoeft over te steken. “Ik hou van katten”, zegt Dafferner tegen de omstanders.

via BuzzO