Entertainment

Nederlandse release The Interview onduidelijk

24-12-2014 06:02

AMSTERDAM – Het is nog onduidelijk of de omstreden komedie The Interview ook in Nederland te zien zal zijn. Distributeur Sony maakte dinsdagavond bekend dat de film vanaf eerste kerstdag toch in tweehonderd Amerikaanse bioscopen te zien is. Maar Universal Pictures, die de titels van Sony in Nederland uitbrengt, weet nog niet of dit ook betekent dat de film ook in Nederland uitkomt. De titel is echter nog niet van de releaselijst geschrapt.

Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, liet eerder weten de omstreden komedie te gaan draaien als Universal The Interview gaat aanbieden. De film, die vertelt over twee journalisten die door de CIA worden ingehuurd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te doden, kwam de afgelopen week onder vuur te liggen nadat een groep hackers met aanslagen dreigde bij bioscopen die de film zouden vertonen.

In eerste instantie besloot studio Sony helemaal van de release van de komedie af te zien. Maar hier kwam het bedrijf, mede door alle kritiek op dat besluit, dinsdag toch op terug. Hoewel het land zelf alle betrokkenheid ontkent, gaat de CIA ervan uit dat Noord-Korea het brein is achter de groep hackers, die zichzelf Guardians of Peace noemt.