Entertainment

Chuckie levert beat voor HipHopHuis

23-12-2014 15:05

ROTTERDAM – DJ Chuckie, grondlegger van de wereldberoemde Dirty Dutch-sound, levert een vier minuten durende beat aan het Rotterdamse HipHopHuis. Deze is door rappers te gebruiken als basis voor een nieuw rapnummer. Dat heeft zijn woordvoerder dinsdag gemeld.

De beat wordt via een veiling verkocht, waarbij de opbrengst volledig naar het HipHopHuis gaat. Momenteel loopt er een veiling voor het HipHopHuis via Marktplaats, waarbij artiesten zoals Shirma Rouse en Winne speciale diensten veilen. Chuckie, die momenteel in Nederland is maar op Aruba woont en wereldwijd optreedt, hoorde de veiling afgelopen week bij FunX voorbij komen. De dj werkte in het verleden nog voor die zender en benaderde zijn voormalige collega’s. “Ik vind het persoonlijk belangrijk dat er een broedplek is, waar talent wordt gestimuleerd”, stelt hij.

“Ik heb de Nederlandse hiphop-scene vanaf de kinderschoenen meegemaakt en vind het belangrijk dat de lokale scene op een positieve manier wordt gestimuleerd.” De eventuele opbrengst wordt goed gebruikt door het HipHopHuis. Algemeen directeur Aruna Vermeulen is oprecht verguld met de spontane gift van Chuckie: “In de afgelopen tijd hebben we bijna 35.000 euro opgehaald van de 40.000 euro die we nodig hebben om in de oude vorm verder te gaan. Het zou fantastisch zijn als we door het veilen van een beat van Chuckie, aan de 40.000 euro kunnen komen. Met dat bedrag kunnen we dan nieuwe dj-apparatuur aanschaffen voor de dj-lessen.”