TPOok!

 
avatar
     
Column

NACHTZOEN VAN JAN – Voor Michael van Zeijl

Maar je kon het niet laten hè? Je moest weer verder gaan?

Baby- & kinderkleding

Beste Michael,

Ja, ik dacht: de Sylvana’s zullen je wel niet meer kennen. Nu het link is om met jou gezien te worden, bedoel ik. Dus ik kom je maar ff een nachtzoen brengen.

Het is me wat hè?

Dat je het beeld van J.P. Coen in Hoorn besmeurde met die malle broer en zus die ook deel uitmaken van je actiecomiteetje De Grauwe Eeuw? Soit. Die verf spuiten ze wel weg. Dat gemeenten serieus met je in gesprek gaan over de straatnamen die genoemd zijn naar zeehelden? Och. We kennen de de natte tosti’s in de Randstedelijke stadhuizen.

Maar je kon het niet laten hè? Je moest weer verder gaan? Wat was het dit keer? Kindertjes in Dokkum massaal bedekken onder stukjes hersenen en botsplinters van Sinterklaas?

Ja, dan halen ze je thuis op, Michael. Dan ga je weer in de dwangbuis in een kamer met cijferslot dat alleen van buiten te openen is, met Frank van der Linde twee bedden verder. En Jeroen de Kreek er tussenin. Balen, joh.

Ik snap dat je het allemaal maar belachelijk vindt, Michael. Dat je geen enkel schuldbesef hebt. Dat het allemaal institutioneel racisme is en dat er herstelbetalingen moeten komen. Tante Gloria zegt het zelf!

Maar dit is gewoon een stom land. Een land waar ouders een beetje onpasselijk worden als ze de botten en hersenen van Sinterklaas in stukjes op hun kinderen zien neerdalen. Heel fout van ze.

Eén gelukje: straf krijg je niet.

Want ik zei het al: dit is gewoon een stom land.

Nou doei!

JanD

PS. Ik wist helemaal niet dat je in een bandje zat.

 

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.