TPOok!

 
avatar
     
Column

De kwalijke desinformatie van Bert Wagendorp van de Volkskrant

Hij lijkt wel een Rus

Volgens Volkskrant-columnist Bert Wagendorp heeft ThePostOnline in de aanloop naar het Oekraïne-referendum meerdere artikelen van een zekere Vladimir Kornilov geplaatst. Kornilov is een in Rusland geboren Oekraïner die tegenwoordig in Nederland woont. Hij onderhoudt nauwe banden met Rusland. Ik heb het even opgezocht: het gaat om één artikel. Overigens zat Kornilov een maand later bij Nieuwsuur. Wagendorp beschuldigt TPO daarom van ‘belangenloze medewerking’ aan de ‘Russische propagandamachine’ maar Nieuwsuur dus niet. Vreemd.

Update 16-1-2017 – Volkskrant heeft vrijdag een beetje gerectificeerd blijkt nu

vk

Wat TPO betreft had er inderdaad wat meer informatie bij dat artikel gemogen, bij Nieuwsuur zullen ze hetzelfde hebben. Niemand is onfeilbaar. Kwalijker is dat de invloedrijke columnist Wagendorp in zijn landelijke krant (Blendlelink) de indruk wekt dat wij een zielloze pion van Moskou zijn.

Ik denk dat Wagendorp deze open brief op TPO van 83 ex-politiek gevangenen uit de communistische kampen gemist heeft: “Stem vóór op 6 april en onderscheid de waarheid van de leugen.” Over Poetin schreven ze: “In feite vernietigt hij de grootsheid van Rusland door middel van agressie, militaire bezetting, het verstoren van internationale regels, desinformatie en het zaaien van haat. Poetin is dus niet Rusland, net als dat Brezjnev, Stalin of Lenin dat ook niet waren.” Ook heeft Wagendorp Taras Kuzio niet gelezen die schreef “Tegen het associatieverdrag stemmen betekent Poetin helpen bij de vernietiging van Europa.” En zo publiceerden we wel meer. De Russische propagandamachine zal hebben staan juichen.

Ook heeft Wagendorp overduidelijk niet deze scriptie van Thijn van Veghel van de Erasmus Universiteit gelezen. Daaruit blijkt dat TPO in de aanloop naar het Oekraïne referendum zoals gebruikelijk voorbij het eigen gelijk was: vergelijk die percentages eens met De Volkskrant.

staatje-scriptie

Bovendien negeert Wagendorp de interviews die TPO’s man in Brussel Chris Aalberts voor zijn Bruslog maakte: VVD, PVV, SP, PvdA en meer: ze schoven allemaal aan bij zijn desk. Hoe vaak zou Wagendorp in Brussel zijn geweest?

Belangrijker. De vraag is nu waarom Wagendorp deze desinformatie verspreidt. Hij lijkt wel een Rus. Goed bezig, Volkskrant!

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.