TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Nederlandse basisschooldirecties

Typisch PVV weer om daar zo’n nummertje van te maken

 Outdoor algemeen

Beste dames,

Ik begrijp dat er in Nederland wat consternatie is over het feit dat een aantal van u het nodig vindt om de leerlingen van hun school te verplichten onder schooltijd een moskee te bezoeken.

Weet u hoe ze zoiets noemen?

Een achterhoedegevecht.

Al in 2006 schreef de toenmalige Inspecteur-generaal van het Onderwijs, mr. drs. Kete Kervezee, in het rapport ‘Toezicht op Burgerschap en Integratie’ de volgende zin op: “De leerlingen leren hoofdzaken over geestelijke stromingen die in de Nederlandse multiculturele samenleving een belangrijke rol spelen, en ze leren respectvol om te gaan met verschillen in opvattingen van mensen”.

Nou, waar leren de tere kinderzieltjes beter welke opvattingen mensen van een zekere geestelijke stroming er op nahouden dan in hun godshuis?

Hoe kun je respectvol omgaan met mensen die vrouwen gevangen houden achter de voordeur, die meisjes dwingen hun lichaam te verhullen en die ook vrouwen een besnijdenis gunnen als je het alleen maar uit de krant hebt? Je krijgt als 9-jarige toch een heel ander beeld van die mannen met baarden in hun jurken als je een kopje thee bij ze bent wezen drinken met de hele klas? En er van zo’n lieve meneer nog een koekje bij kreeg ook!

Ja toch?

Typisch PVV weer om daar zo’n nummertje van te maken.

Maar maak het niet te gek.

Als jullie volgend jaar in het kader van ‘Burgerschap en Integratie’ de halal-slager bezoeken, loop je dikke kans dat je die meisjes van de Dierenpartij ook achter je aan krijgt. Want die hebben vroeger nooit geleerd ‘respectvol om te gaan met verschillen in opvattingen van mensen’ en schijnen dat onverdoofd slachten van dieren weer een dingetje te vinden.

Wellicht beter om in plaats daarvan op schoolreis te gaan naar Turkije. Daar zitten wel allerlei collega’s van jullie en mij in kerkers enzo, maar dat is een bevriende natie. Dus daar hoor je -op die schreeuwers van de PVV na- niemand over.

Groet,

JanD

PS. Als er door al dat integratiegedoe geen tijd is om een asbak te kleien, heb ik wel een alternatief voor zondag.

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.