TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rosanne Hertzberger

Het zit je blijkbaar hoog dat jouw actie om bedrijven te bewegen niet meer op Geenstijl te adverteren faliekant is mislukt

Sieraden algemeen

Beste Rosanne,

Deed je het gisteren wéér in NRC Handelsblad!

Geenstijl bashen, bedoel ik.

Het zit je blijkbaar hoog dat jouw actie om bedrijven te bewegen niet meer op Geenstijl (inmiddels zusterbedrijf van jouw NRC) te adverteren faliekant is mislukt. Als je met nog zo’n 140 andere mediameisjes zo’n oproep doet, beloven geschrokken bedrijven dat het de aandacht heeft en dat ze er eens over zullen vergaderen. Maar uiteindelijk willen ze de kapitaalkrachtige doelgroep van Geenstijl bereiken en zodra een hype als die van jou en je dinnetjes is overgewaaid, adverteren ze allemaal gewoon weer op Geenstijl.

(Tot Den Haag en Brussel dat al dan niet via de band gaan dwarsbomen, maar da’s een ander onderwerp)

Maar goed.

Welk nepnieuws verspreidde je gisteren via NRC Handelsblad?

Je schreef: “Geenstijl, waar elke vrouw louter wordt beoordeeld op haar eventuele neukbaarheid, waar zwarte Nederlanders steevast ‘klaagneger’ worden genoemd, waar alles in het licht staat van de eindstrijd tegen de moslims om Europa…”

Nou mag je Geenstijl van mij helemaal ruk vinden, maar ik hou ook van feiten.

Dus ik dacht: even factchecken.

“Waar elke vrouw louter wordt beoordeeld op haar eventuele neukbaarheid”?

Even checken wat er de afgelopen week gebeurde op dat gebied. Ebru Umar schreef er columns. Nikki Sterkenburg werd geciteerd over de persrichtlijnen van de EU. Cathy Newman van Channel 4 werd een krijserig kipje genoemd. (Wie wil nou een krijserig kipje doen?) Er werd een filmpje van Marie Hemelrijk over een agressieve Volkskrant-bezorger gedeeld. Er werden vraagtekens gezet bij de voortvarendheid waarmee D66-minister Sigrid Kaag 13 miljoen euro op een rekening van haar Palestijnse vrienden stortte. Er werd geconstateerd dat CDA-Europarlementariër Esther de Lange anonimiteit op internet vanuit de EU wil verbieden. Directeur Sylvia van den Akker van de J.P. Coenschool in Amsterdam kreeg een beurt (als in: uitbrander, wegens dramatisch mediaoptreden). Er werd een uiterst positief stukje geschreven over stoere moslimmoeders die in Zweden op straat hun kinderen gaan opvoeden. Er…

Nul keer werd afgelopen week een vrouw op eventuele neukbaarheid beoordeeld, terwijl er zat over vrouwen werd geschreven.

Conclusie: onwaar.

Dan je tweede bewering.

“Waar zwarte Nederlanders steevast klaagneger worden genoemd”?

Nou heeft Geenstijl een uitstekende zoekfunctie, dus ik dacht: even het woord ‘klaagneger’ er in gooien.

De laatste keer: 12 december 2017, in een stuk over Jesse Klavers ‘State of the Union’. De voorlaatste keer: 11 mei 2017, in een stuk over de aanstelling van een Diversity Officer bij de UvA. De voorvoorlaatste keer: 3 augustus 2016… Drie keer in anderhalf jaar!

‘Steevast’ betekent ‘altijd’, ‘gewoonlijk’ of ‘steeds’.

Conclusie: onwaar.

Het factchecken van je derde bewering heb ik toen maar laten zitten. Iemand die uit rancune aantoonbaar zulke leugens verspreidt over een website die weleens vervelende stukjes over haar schrijft, is zo wel voldoende in haar hemd gezet.

En ik zou het ook lullig vinden als je je uit schaamte om je eigen onbenul helemaal niet meer op het dorpsplein durft te vertonen.

Al heb ik de indruk dat je het dorpsplein waar ik kom en waar zich al 4373 mensen verzamelden, mijdt als de pest.

En gelukkig maar, want ik ontzeg je hoogstpersoonlijk de toegang.

Dikke knuf!

JanD

PS. Je staat op plek 26 in de KLOOT 100. Goed gezien van de jury!

UPDATE Nog even over dat dorpsplein van Bert en mij:

 

 

 

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.