TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Geert Wilders

Ik zie Henk angstig om zich heen kijken, ik zie die twee vrouwen elkaar onder tafel aantikken...

Bulk Alert

Beste meneer Wilders,

Bent u nog een beetje de baas binnen de PVV?

Ik vraag dat naar aanleiding van de kwestie Henk Bres.

U en ik weten allebei dat de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag gigantisch gefaald heeft. In de aanloop naar de verkiezingen slachtofferde uw lijsttrekker (en Kamerlid) Karen Gerbrands iedereen die niet slaafs knipmeste. Van de zeven zetels bleven er daardoor maar twee over. Een daarvan ging via voorkeurstemmen naar Henk Bres. Henk Bres, die tot grote schrik van Gerbrands beloofd had die zetel in te nemen als hij via voorkeurstemmen gekozen zou worden. Henk Bres, op wie u zelf –demonstratief– stemde. Henk Bres, die gisteren na een gesprek met Karen Gerbrands toch maar afzag van die raadszetel, omdat Karen Gerbrands liever met Willie Dille in de gemeenteraad wilde. Opdat ‘de Siamese tweeling’, zoals Gerbrands en Dille genoemd worden, intact bleef.

Ik denk dat Richard de Mos zich nu al verheugt op de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag…

Op zich zal het mij compleet jeuken wie namens de PVV in de Haagse gemeenteraad zit.

Maar ik kan slecht tegen onrecht.

U en ik kennen Henk Bres goed en we mogen ‘m. We weten allebei dat Henk meer hart heeft dan hersens. We weten ook dat Henk zich nogal makkelijk laat overtuigen. Dat Henk, behalve in zijn eigen biotoop, bijvoorbeeld bij een politieverhoor, geen weerstand kan bieden aan verbale druk.

En dat is wat er gisterochtend is gebeurd in Den Haag. Karen Gerbrands wilde wel de stemmen van Henk Bres, maar ze wilde niet haar andere helft kwijt en ze wilde al helemaal niet met Henk Bres in één fractie zitten. Die twee vrouwen hebben op ‘m ingepraat. Ze hebben ‘m omgeluld. ‘Fractievertegenwoordiger’ was ook heel mooi… Dan kon ie ook veel goeds doen voor zijn achterban… Dan had de PVV niet twee, maar dríe raadsleden…

Ik was er niet bij, maar ik zie Henk angstig om zich heen kijken, ik zie die twee vrouwen elkaar onder tafel aantikken van ‘hij trapt er in’ en ik hoor Henk zeggen: “Als jullie denken dat dat beter is voor de partij, dan doen we dat”. Waarop de meest valse slang aan de andere kant van de tafel ongetwijfeld nog heeft gereageerd met: “Ook voor jou, Henk, ook voor jou. Dan kun je het meeste bereiken voor je achterban. En dan hoef je die papieren allemaal niet te lezen. Zeg dat straks maar in je vloggie, dat je dit zelf besloten hebt en dat het het beste is voor je achterban, waar je je leven voor zou geven, meen je serieus, of zoiets.”

Die Siamese tweeling die verantwoordelijk is voor de desastreuze PVV-uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen, heeft Henk vast meteen een briefje laten ondertekenen waarin ‘hij’ schrijft dat hij afziet van zijn raadszetel. Dus zelfs u kunt de boel niet meer redden.

Maar we kunnen wel weer een nieuw woord aan de Dikke Van Dale toevoegen.

Bresmisbruik.

Kindermisbruik, maar dan van een bejaarde.

Groet,

JanD

PS. Een partij is niks voor mij :-) Dus ik strijd tegenwoordig op een andere manier voor onze vrijheid.

Bulk luiers

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.