TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Asha ten Broeke

Iemand die Alexander Pechtold beschuldigt van integriteit is gek; maar ik vind dat iemand die beschuldiging best mag uiten

Hoi Asha!

Heb jij je al aangesloten bij #hetnieuweverzet?

Dinsdag om 13.00 uur geven wij in Amsterdam een persconferentie waar we onze plannen bekend maken.

Eén van de dingen waar we het daar over gaan hebben is de vrijheid van meningsuiting. Die mag wat ons betreft namelijk niet (verder) aangetast worden. Niet door politici, niet door overheden, niet door media en niet door Facebook en Twitter.

Iemand die de Armeense genocide wil ontkennen, is gek. Maar ik vind dat iemand dat best mag doen. Je kunt maar beter weten dat iemand gek is.

Iemand die vindt dat Wendy van Dijk écht het beste voor heeft met de kandidaten die ze misbruikt in haar tv-programma’s is gek. Maar ik vind dat iemand dat best mag vinden.

Iemand die Alexander Pechtold beschuldigt van integriteit is gek. Maar ik vind dat iemand die beschuldiging best mag uiten.

Iemand die Sylvana Simons ziet als slachtoffer van de slavernij is gek. Maar ik vind dat iemand haar best zo mag zien.

Iemand die gelooft dat de aarde plat is, is gek. Maar ik vind dat iemand dat best mag geloven.

En een zich ‘wetenschapsjournalist’ noemende social justice warrior (in goed Nederlands: bruinearmhaler) die schrijft dat ‘diverse experts’ bevestigen dat het heel goed is om met een kilootje of 50 overgewicht rond te ‘dartelen’, is gek. Maar ik vind dat iemand dat best mag schrijven.

Je moet er toch niet aan denken dat je ooit in een dwangbuis wordt afgevoerd als je zulke dingen beweert en vindt? Of ‘geband’ wordt van social media?

Dikke (sic) knuf!

JanD

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.