Opinie

Bonusquote: zou u deze verwarde blanke man doen?

22-05-2018 21:26

 

“Op de redactie van het chique NRC Handelsblad moet af en toe gekokhalsd worden van de mediarommel die met de overname van TMG is meegekomen naar hun eigenaar Mediahuis. Maar ze zijn machteloos. Mediahuis zou er vanaf willen en heeft zelfs een ‘boutiqebank’ ingeschakeld om een koper voor GeenStijl te vinden, hoewel een strontophaler beter zou zijn.

De reactie van GeenStijl zou door iedere fatsoenlijke browser moeten worden gecensureerd.”

Op de redactie van het chique TPO wordt af en toe gekokhalsd om de obligate linkse Volkskrant-economiestukjes van Peter de Waard (178), stukjes waarbij de kop steevast in een vraagteken eindigt, wat verregaande creatieve armoede verraadt, en die vaak weinig meer zijn dan naar het Nederlands vertaalde Engelse artikelen uit The Economist of andere gerenommeerde bladen waar wél gewoon mensen met verstand van economie werken. Maar we zijn machteloos.

De Volkskrant zou er wel vanaf willen maar Peter de Waard heeft op de redactie een gesubsidieerde dagbestedingsplek voor verwarde blanke mannen en verder is er toch niemand bij de Volkskrant die qua economie ooit verder komt dan ‘de populariteit van de avocado’ of ‘zzp’ers zijn moord, het zou goed zijn als Marx en Lenin orde op zaken komen stellen’, dus ze zouden bij die courant wel gek zijn hem te ontslaan. Bovendien kost ‘ie bijna niks, ze hebben hem namelijk wijs gemaakt dat hij recht heeft op 2300 euro netto de maand maar dat als hij daarvan maandelijks 1300 euro afdraagt aan het ‘Remarque-fonds’ dit dan eerlijk wordt verdeeld onder de rest van het personeel.

Nou, dan moet je net Peter ‘gelijkheid, gelijkheid, gelijkheid, gelijkheid, gelijkheid, gelijkheid, gelijkheid’ de Waard hebben. Ze moesten hem toen bij het tekenen van zijn contract alsnog tegenhouden dat hij niet ook de rest van zijn maandloon zou weggeven. Ze hebben hem vervolgens een hesje en fluitje cadeau gedaan en een mooie poster van Joop den Uyl en sindsdien hebben ze geen kind meer aan hem. Al heeft hij niet door dat het CMS waarin hij werkt ‘WORD’ heet en de meeste van zijn artikelen alleen worden gepubliceerd op zijn bureaublad.

Maar eerlijk is eerlijk: die kutstukjes van Peter de Waard hebben zelden tot nooit iets met serieuze economie te maken en zouden door elke fatsoenlijke courantenlezer moeten worden genegeerd.

Oh wacht. Dat gebeurt al. Er zijn ook nauwelijks lezers van couranten, muhahaha. (Van Geenstijl daarentegen…)

Tsja. Enfin. Rokjesdag. (Hier nog een aforisme graag, met een Godwin, dan is het net een Voetnoot.)