Entertainment

Waylon naar finale Songfestival – Lammert van EenVandaag over Waylon #esf18

10-05-2018 20:55

Update: Waylon staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse inzending wist zich als een van de tien landen te plaatsen voor de finale. Nederland werd als laatste genoemd.

Waylon is deze middag vertrokken naar de Altice Arena in Lissabon, waar hij deze avond probeert een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival te veroveren. Vlak voordat hij met zijn entourage de bus in stapte, meldde hij vol vertrouwen richting de voorronde te gaan.”Hoe ik me op de halve finale richt? Ik richt me liever op de finale.”

Lees ook: Waylon voelt zich schatplichtig aan rock ‘n roll junkie Herman Brood

De Nederlandse inzending op het 63e Eurovisiesongfestival deed gisteravond voor het eerst zijn act voor een volle zaal. De zogenoemde juryrepetitie, waarin de gehele halvefinaleshow werd doorgelopen, werd alvast beoordeeld door de vakjury’s in de deelnemende landen. Zij bepalen 50 procent van de puntenverdeling, de andere 50 procent komt donderdagavond van de Europese tv-kijkers op basis van de live-uitzending. Het lot van Waylon staat dus al voor de helft vast.

Waylon ontving in 2014 de TPO Herman Brood-award uit handen van Ingelise de Vries.