Media & TV

‘In Nederland hoeft journalist niet te twijfelen aan verklaringen van politie, politie houdt niets achter’

06-05-2018 21:16

Foto: een millennial-journalist nadat hij/zij/het een politiewoordvoerder heeft gesproken.

Lees ook: ‘Waarom zouden we twijfelen aan uitspraken politie?’

 

“De geradicaliseerde ‘moslimjongere’ Abderrazak A. O., die cliënt was bij de inmiddels veroordeelde Amsterdamse ‘jeugdhulpverlener’ Bilal L., heeft in 2015 brand gesticht in twee panden van een flat te Amsterdam (De Pijp). Mogelijk deed hij dit omdat er een Charlie Hebdo-poster voor het raam hing. De politie zou dit in het onderzoek hebben verzwegen waardoor het motief pas in de rechtszaal naar voren kwam.”

Bron.

 

“De twee agenten die worden vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez vinden dat ze geen onnodig geweld hebben gebruikt. Dat blijkt uit gespreksverslagen van de verhoren waar RTL Nieuws uit citeert.

De verklaringen staan haaks op de uitkomsten van een intern onderzoek van de politieleiding.”

Bron.

 

“De politie heeft aan het OM gemeld dat Henriquez in de politiebus onwel zou zijn geworden. Die informatie leidde volgens Nooy tot het eerste foutieve bericht van het OM.”

Bron.

 

“Mishandeling scholier door politie verzwegen.”

Bron.

 

“De politie Kennemerland was de tot levenslang veroordeelde Rotterdamse bendeleider H. E. al in 1990 op het spoor. Daarbij werd gebruikgemaakt van een burgerinfiltrant, zo blijkt uit vertrouwelijke stukken van de rijksrecherche. Volgens de raadsman van E., mr. J. Boone, hebben politie en justitie dit verzwegen.”

Bron.

 

“Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur werden de stukken opgevraagd. De politie beweerde echter stellig niet over zulke informatie te beschikken. Veel gesteggel later zijn de documenten toch overhandigd en de gigantische omvang ervan alleen al, legitimeert de vraag: hoe heeft iemand ooit kunnen beweren dat deze informatie er niet was? Er is zelfs een speciale ’taskforce’ voor bij de politie.”

Bron.

 

“De politie Oost-Nederland heeft vier maanden lang verzwegen dat er een potloodventer actief was in een natuurgebied in Deventer.”

Bron.

 

“Bommelding wordt in Amsterdam verzwegen.”

Bron.

 

“Politie wilde deal sluiten met Telegraaf om fout te verzwijgen.”

Bron.

 

“Op bewakingscamera’s werd vastgelegd dat de twee verdachten een meisje van achteren besprongen. De ouders van het slachtoffer vrezen dat de politie de zaak onder de pet heeft gehouden.”

Bron.

 

“Politie verzwijgt gebruik van video-apparatuur.”

Bron.