Media & TV

Ontslag hoofdredacteur VICE: cocaïne, seksuele intimidatie en een interview bij DWDD

17-04-2018 22:42

Het ontslag van VICE-hoofdredacteur Casper Sikkema heeft te maken met ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’, dat zeggen bronnen tegen RTL Nieuws. De voorvallen zouden al uit de tijd van voor VICE stammen. De leiding rekent het Sikkema aan dat hij er over gezwegen heeft, ook voor een interview met DWDD over #metoo.

Het interview bij het VARA-programma ging over de #MeToo-onthullingen. De leiding zou Sikkema vóór dit interview op de man af hebben gevraagd of hij zelf wel eens te ver was gegaan. Hij zou dat ontkend hebben. Die ontkenning wordt hem nu zwaar aangerekend.

Cocaïne

Volgens de bronnen die RTL sprak was er wel degelijk sprak van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Sikkema zou cocaïne hebben gebruikt, en regelmatig ongepaste commentaren hebben gemaakt. Ook was hij ‘handtastelijk bij vrouwelijke medewerkers en stagiaires’. Een huidige medewerker van VICE zegt tegen RTL Nieuws dat hoofdredacteur Sikkema mensen opdracht gaf te zwijgen over voorvallen op de redactie.

De advocaat van Sikkema laat weten dat er “totaal geen sprake van ontoelaatbaar gedrag tijdens zijn tijd bij VICE” is geweest.