Media & TV

Dochter Matthijs van Nieuwkerk krijgt tv-presentatiebaantje bij NTR (NPO)

16-04-2018 11:11

Jet van Nieuwkerk, dochter van, gaat voor de publieke omroep NTR aan de slag. De dochter van Matthijs van Nieuwkerk, presentatrice en kookboekenschrijfster verdiept zich voor het nieuwe programma Niet gezond meer in de wereld van obsessief eten en extreem veel sporten.

Tien jaar geleden werd gezond eten en sporten voor Jet, dochter van Matthijs, zelf een obsessie. Op haar dieptepunt at de dochter van Matthijs van Nieuwkerk alleen nog groente en fruit. Jet van Nieuwkerk, dochter van, sportte elke dag en durfde niet met haar vriendinnen uit eten. Haar wereld werd steeds kleiner. Met hulp van een therapeut ging de dochter van Matthijs van Nieuwkerk het probleem te lijf en na een jarenlange strijd wist de dochter van Matthijs van Nieuwkerk weer een normaal leef- en eetpatroon te krijgen.

Onlangs kwam de dochter van Matthijs van Nieuwkerk in een artikel de term ‘orthorexia’ tegen; een niet officieel erkende eetstoornis, waarbij er een ziekelijke fixatie is op gezond eten. De dochter van Matthijs van Nieuwkerk herkende zich in de omschrijving.

Niet gezond meer is een driedelige serie die de NTR (NPO) vanaf woensdag 23 juni (21.05 uur) wekelijks uitzendt. Jet, Van Nieuwkerk, dochter van, praat met patiënten en deskundigen.

“Ik vraag me af of de gezondheids- en bodycultuur is doorgeslagen. Is uiterlijk nu belangrijker dan ooit?”, vraagt de dochter van Matthijs van Nieuwkerk zich af. “Komt het omdat we ons via sociale media voortdurend met anderen vergelijken? Waarom heb ik ermee geworsteld en een heleboel anderen niet? Is het een hype of een eetstoornis? Waarom is er zo weinig informatie over, laat staan een goed methode om mensen ermee te helpen? Als ik om me heen kijk, lijkt het steeds meer mensen te overkomen: zó extreem gezond eten en willen sporten dat het je leven overneemt. Daar maar ik me zorgen over.”

Voor RTL4 presenteerde de dochter van Matthijs van Nieuwkerk vorig jaar de serie Foodmakers.

De NTR is een door belastinggeld betaalde omroep waarvan niemand eigenlijk weet wat überhaupt de missie is of waarom die omroep bestaat. De baas van de NTR heet Römer van zijn achternaam en komt dus zelf ook uit een mediadynastie van BN’ers en mediabaasjes.

Net als Shula Rijxman, de baas van de NPO, is ook de baas van de NTR fel tegen bezuinigingen bij de NPO. Net als de baas van de NPO verdient de baas van de NTR jaarlijks vele tonnen aan salaris, betaald van belastinggeld.

Anp/TPO