Media & TV

John de Mol trekt BNNVARA-bestur leeg: interim directeur Marc Adriani naar Talpa Radio

09-04-2018 13:13

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

Tijdelijk algemeen directeur Marc Adriani vertrekt bij staatsledenomroep BNNVARA (NPO). Hij wordt de nieuwe radiodirecteur van John de Mols Talpa Radio, zo hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.

“De mooiste en beste publieke omroep van Nederland ga ik verlaten, want er wacht een nieuwe klus die ik als radioman niet voorbij kon laten gaan”, zegt Adriani. “Uitgaande van de kracht van BNNVARA, laat ik de omroep met een gerust hart achter.”

Adriani maakte tot januari ook radio voor BNNVARA op NPO Staatsradio 2. Zijn programma Het Platenpaleis moest echter plaatsmaken voor een nieuwe show van Paul Rabbering en Frank van ‘t Hof. In het verleden maakte Adriani ook vier keer deel uit van het Top 2000-presentatieteam.

Naast Adriani vertrekt ook de huidige mediadirecteur van BNNVARA, Robert Kievit. Hij gaat een nieuw intern productiehuis voor drama & film opzetten. Peter Adrichem, voormalig algemeen directeur van Endemol Nederland Media Group, neemt voorlopig de functie van Adiani over.

BNNVARA #metoo-affaire

BNNVARA ontstond na de fusie tussen publieke ledenomroepen BNN en VARA. BNN werd ooit opgericht door Bart de Graaff als vrijzinnige, rebelse zender voor jongeren maar na de fusie met de ‘socialistische’, regressieve, zure, hatelijke en volkomen dichtgetikte ‘verschillige’ VARA is er van dat vrijzinnige en rebelse zo weinig over dat Bart de Graaff zich vrijwel dagelijks omdraait in zijn graf.

Dieptepunten in het bestaan van BNNVARA zijn naast de extreemlinkse haat-, laster-, schandpaal-, en nepnieuwswebsite Joop.nl de #metoo-misdaad van BNNVARA-radiopresentator Francisco van Jole, een misdaad die door zowel de normaal zo moralistische en ‘kritische’ BNNVARA Staatsradio 1 als door BNNVARA zelf volkomen werd doodgezwegen. En dat na een aanhoudende anti-#metoo-campagne op Joop.nl en via andere mediakanalen van BNNVARA.

Veel mensen die ooit lid zijn geworden van BNN hebben sinds de fusie met VARA inmiddels hun lidmaatschap opgezegd.

Anp/TPO