Entertainment

‘Honderden studenten’ trappen in makkelijke 1-aprilgrap Jochem Myjer

01-04-2018 15:20

Slecht nieuws voor de ‘honderden studenten’ die hoopten op een college van Jochem Myjer: het was een 1 aprilgrap van de cabaretier en de Universiteit Leiden. Myjer kwam deze week met het bericht dat hij zes colleges zou gaan geven over omgaan met stress.

1-april

‘Voel me er toch een beetje schuldig over’

“Ik geloof dat als ik college ga geven dat je gestresster naar buiten komt dan dat je naar binnen ging”, zegt Jochem in een zondag gepubliceerde YouTube-video, waarin hij bekent dat het om “een ouderwetse 1 aprilgrap” gaat. “Volgens mij ben ik niet de aangewezen persoon om jou te leren om te gaan met stress.”

Veel studenten hadden niet in de gaten dat ze in het ootje werden genomen en schreven zich in voor Myjers keuzevak. “Ik hoorde dat honderden studenten zich hebben opgegeven”, grinnikt de cabaretier in de video. “Daar voel ik me toch een beetje schuldig over.” Als goedmakertje verloot Jochem een aantal vrijkaarten voor zijn komende show onder de studenten die zich hebben opgegeven.

‘Groeiend probleem’

De grap van de cabaretier en de universiteit bevatte “wel een kleine kern van waarheid”. Stress onder studenten is volgens de onderwijsinstelling “een groeiend probleem waar de Universiteit Leiden haar studenten voor wil behoeden en bij wil helpen”. Jochem drukt gestreste studenten op het hart aan te kloppen bij een van de decanen “die je daar uitstekend mee kunnen helpen”.

(TPO/BuzzE)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens