Media & TV

NPO-baasje stapt na slechts één jaar taxpoet graaien alweer op

30-03-2018 14:03

NPO-bestuurder Jaap Kooij stapt op. De oud-EO-directeur was binnen de Publieke Omroep verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering. Kooij was pas sinds 1 juni 2017 in dienst.

Volgens een korte verklaring hebben de NPO en Kooij “in goed overleg” besloten uit elkaar te gaan. “Ik kies ervoor om een andere functie te gaan zoeken”, stelt Kooij. “Het was voor mij persoonlijk een lastig besluit maar ik gun de NPO een bestuurder die beter past bij deze belangrijke organisatie.”

Kooij treedt per 1 juni 2018 uit dienst en gaat zich oriënteren op het vervolg van zijn loopbaan. De raad van toezicht van de NPO zal de procedure starten om een nieuwe bestuurder te zoeken. Voorlopig zullen de andere twee leden van de raad van bestuur zijn taken overnemen.

Bruno Bruins

Toenmalig NPO-bestuurder Bruno Bruins (tegenwoordig staatssecretaris van VWS) stelde vorig jaar dat de oud-EO-directeur “gezien zijn kennis, ervaring en achtergrond uitstekend past in de veranderende omgeving waarin de NPO opereert. Met zijn ruime ervaring bij en specifieke financiële kennis van de publieke omroep is hij in staat om deze functie zeer goed in te vullen.”

Jaap Kooij was de tweede EO-directeur die de vanuit de EO de overstap naar de NPO maakte. Henk Hagoort ging hem voor.

Anp