TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Hoofdredacteur Reformatorisch Dagblad benadrukt: ‘Reclame met zoenende mannen is stuitend’

'Totaal onbegrip voor Bijbelse standpunten rond huwelijk en gezin'

Hoofdredacteur Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad vindt de campagne van Suitsupply met zoenende mannen “stuitend”. Dat stelt hij donderdag in een hoofdredactioneel commentaar waarin hij ingaat op de commotie rond een petitie tegen de zoenende mannen die de krant maandag verspreidde.

De flyer was een initiatief van de organisatie Civitas Christiana. “Heel moedig dat Civitas Christiana opkomt voor het huwelijk en de stortbui van spot en regenboogconfetti over zich heen laat komen”, stelt De Bruijn.

Tegelijkertijd beklemtoont de hoofdredacteur dat de campagne ageert tegen het gedrag van de tongzoenende mannen, “niet vanwege de mannen zelf maar vanwege hun gedrag. Als daar verwarring over kan ontstaan moet je je afvragen of die boodschap in de goede vorm wordt gebracht.”

De Bruijn denkt dat Jezus het huwelijk zou verdedigen als een verbintenis tussen man en vrouw en zich dus zou uitspreken tegen het homohuwelijk.

“Zoals Hij ook deed tegen echtscheiding, ontrouw, overspel, ongehuwd samenwonen en tegen allerlei andere zonden. En zoals Hij dat in deze tijd zou doen tegen pornoverslaving en kindermisbruik.”

Maar daarnaast zette Jezus zich ook in voor zondaren, voegt De Bruijn daaraan toe. “Toen er een overspelige vrouw bij Hem gebracht werd, op heterdaad betrapt, wees Hij eerst de kerkelijke elite terecht: die van ulieden zonder zonde is, werpe eerst de steen op haar.”

De Bruin is in de commotie rond de petitie vooral geraakt door het “totale onbegrip voor Bijbelse standpunten rond huwelijk en gezin”. Zelfs minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie veroordeelde de krant.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.