avatar
   
Media & TV

Heel Holland basht Reformatorisch Dagblad, Reformatorisch Dagblad ‘betreurt ophef’

'Is gewoon advertentie, RD heeft geen verantwoordelijkheid over inhoud advertentie'

Het Reformatorisch Dagblad betreurt dat er ophef is ontstaan over de flyer van de stichting Civitas Christiana, die maandag bij de krant is verspreid. In de flyer vraagt Civitas Christiana te protesteren tegen een poster van modeketen SuitSupply, omdat daarop zoenende mannen zijn te zien. Civitas Christiana roept met de campagne Gezin in Gevaar op een onlinepetitie tegen de “onsmakelijke reclames” te tekenen.

Op Twitter en andere sociale media wordt het RD bekritiseerd voor het verspreiden van de flyer. In een verklaring op de website van de krant laat Cees Hovius, verantwoordelijk voor het advertentiebeleid van het RD weten, dat de krant geen aanleiding zag de flyer van Civitas Christiana te weigeren. Hij benadrukt dat het RD geen verantwoordelijkheid neemt of heeft voor de inhoud van de advertentie. “Als we een flyer bij de krant voegen met reclame voor bijvoorbeeld meubels dan zijn wij ook niet verantwoordelijk voor die producten.”

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.