Media & TV

Duikvlucht 3FM zet door, zender heeft amper luisteraars over

20-03-2018 12:42

Jongerenbastion NPO 3FM stevent met een frisse vaart op haar einde af. Waar de zender 5 jaar geleden nog zo’n 12 procent marktaandeel had is dat nu niet meer dan 3,4 procent.

Discjockey Domien Verschuren sprak vorig jaar september nog de ambitie uit het noodlijdende station naar een astronomische 6 procent marktaandeel op te willen krikken. Helaas zakt de zender als maar verder weg in het moeras van de irrelevantie.

Luistercijfers

Hoewel de luistercijfers al zeer lang dalen werd de vrije val van 3FM pas goed ingezet toen in 2015 zowel Giel Beelen als Coen en Sander het jongerenstation verlieten. Ondanks enorme ambitie ziet het er niet naar uit dat Domien in staat is het tij te doen keren.

Publieke zender NPO Radio 2 doet juist wel goede zaken en heeft met 13 procent zelfs het grootste marktaandeel van dit moment op de voet gevolgd door commerciƫle zender Radio 538 met 12,6 procent marktaandeel.

Wat Domien verschuren na het 3FM-debacle gaat doen is vooralsnog niet bekend. Het fonds Noodlijdende DJ’s Publieke Omroep kijkt wat het voor de radiomaker kan betekenen.

 

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens