Media & TV

Trouw-journaliste probeert wanhopig Zineb El Rhazoui in ‘islamofobie’-hoekje te duwen, faalt

10-03-2018 19:45

 

De hoofddoek, schrijft u, is geen uiting van kuisheid of spiritualiteit, maar ‘een militant instrument, ontworpen om islamitisch fascisme te promoten’. Duwt u gewone moslims, van wie de oma’s vaak een hoofddoek dragen, met dat soort taal niet van u weg?

“Ik zal de hoofddoek nimmer-nooit-niet als een normaal stuk kleding zien, zolang het voor honderdduizenden, nee, miljoenen vrouwen op aarde een verplicht uniform is. Die vrouwen worden geslagen op straat, of gevangen gezet en fysiek gestraft. Klagende hoofddoekdragers in Europa wil ik eraan herinneren dat de hoofddoek hier niet verboden is: het is toegestaan. Dus wat is het probleem? Ze willen niet alleen dat het is toegestaan, nee, ze willen meer: dat we het als normaal beschouwen.”

Wat moslims in Nederland zorgen baart, is dat er vrouwen met een hoofddoek zijn aangevallen op straat.

“Ik maak me ook zorgen, om de ongesluierde vrouwen in islamitische landen die worden aangevallen. Méér dan om de vrouwen hier. Want de vrouwen hier hebben ten minste nog de wet die hen beschermt. Terwijl de wet in islamitische landen simpelweg tegen vrouwen is.”

 

Bron.

Meer Zineb El Rhazoui hier.