TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Uiterst deugende na-oorlogse verzetsheld Barry Atsma vindt anonieme twitteraars stom

'Twitter is een soort riool, laten we er godverdomme eens bewust van zijn hoe belangrijk het is om samen te komen'

Tags:

Lees ook: Dappere BN’er gaat in naoorlogs verzet tegen ‘nepnieuws, Wilders en Baudet’

 

Barry Atsma vindt dat Nederlanders veel meer voor elkaar kunnen doen. De acteur wordt vooral moe van anonieme twitteraars die van alles roepen terwijl ze die tijd ook kunnen gebruiken om iets nuttigs te doen.

“Dan denk ik: ga eens in je eigen buurt kijken. Wie is er eenzaam? Wie kan er hulp gebruiken? Stroop je mouwen op en loop niet zo te ratelen op internet. Ik kan daar heel kwaad over worden”, zegt Barry in Metro. “Ik wil niet de heilige Sint Johannes uithangen, maar ik probeer altijd goed te zorgen voor de mensen om me heen. En concreet te helpen, ook met de goede doelen waar ik ambassadeur voor ben.”

Barry vindt wat dat betreft zijn karakter oorlogsbankier Walraven van Hall in zijn nieuwe film Bankier van het verzet ook inspirerend. Die ging volgens hem “ego-loos” door het leven en zo’n houding in Nederland is tegenwoordig schaars, aldus de acteur.

“Twitter is een soort riool, politici pompen haat de maatschappij in, columnisten gooien nog wat olie op het vuur; iedereen zweept elkaar maar op, maar laten we er godverdomme eens bewust van zijn hoe belangrijk het is om samen te komen, en samen die maatschappij te bouwen”, zegt Barry. “We hebben er helemaal niks aan om te schreeuwen en eigenlijk alleen maar poep de wereld in de gooien.”

Anp

CC Foto: Bella Schutter

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.