Media & TV

Dé Guido den Aantrekker sloopt RTL’s keuze voor Twan Huys

03-03-2018 11:41

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

“RTL denkt wellicht een geweldige move te hebben gemaakt met Huys voor RTL Late Night, maar RTL is een brede publiekszender – daar moet je geen exponent van de grachtengordel bij willen. Nul feeling met de doelgroep. Fiasco in spe dit.

Twan is uiteraard om strategische redenen (de strijd vs. Jinek en Pauw bijv.) gecharterd. Moet je als RTL zijnde niet doen, vind ik; dat is defensief programmeren. Blijf je eigen koers varen en stel die bij als die faalt. NPO-ijdeltuit Huys inzetten is m.i. paniekvoetbal.

En dat je als Twan Huys dan weet dat je tweede keus bent. Matthijs van Nieuwkerk wilde niet, dat is geen hogere wiskunde (te veel stress, te hard werken en inmenging van bovenaf).

Ik zou gaan voor een talkshow à la Graham Norton met alleen maar bekende kopstukken, lichtvoetig met veel humor en héél veel zelfspot. Wel geleid door iemand met een brein. Had Beau au naturel zó kunnen doen. Luchtig met een gulle lach voor het slapen gaan.”

 

Oei! Als Guido den Aantrekker het zegt, kan het bijna niet anders dan waar zijn. Waren wij RTL dan deden wij gewoon wat Guido den A. zegt. Maargoed, wie zijn wij.

Lees vooral ook de rest van de reacties, inclusief die van Wierd Duk waarin Roderick Veelo wordt aangeraden als nieuwe presentator van RTL Late Night, op de overstap van Twan ‘laten we Willem Holleeder een NPO-podium geven’ Huys naar RTL in Mediacourant.nl.