Media & TV

Waylon treedt voor Jan L*L vijf keer in DWDD op, Songfestivalnummer in januari al gekozen

23-02-2018 13:10

Volgende week weet Nederland dan eindelijk met welk liedje zanger Waylon gaat meedoen bij het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Een woordvoerster van de omroep verzekerde dat de liedjeskeuze “absoluut vaststaat. Ook als in de publieke opinie de reacties voor het ene liedje positiever zijn dan bij het andere, houden we vast aan het gekozen nummer”, vertelt de voorlichtster.

Zelf weet Waylon al sinds vorige maand welke song dat zal zijn. Hij heeft het nummer waarmee hij in mei Nederland vertegenwoordigt in januari al gekozen. Dat deed hij in overleg met zijn eigen team en met AVROTROS die het songfestival in Nederland uitzendt.

Vanaf vrijdagavond zal de zanger in vijf achtereenvolgende afleveringen van De wereld draait door op NPO 1 steeds een van de vijf vooraf geselecteerde liedjes laten horen. Op zaterdag 3 maart wordt de definitieve keuze bekendgemaakt. Hoe dat gepresenteerd gaat worden wil AVROTROS nog niet prijsgeven.

Clubtour

Voordat Waylon zich volledig gaat richten op zijn deelname aan het Songfestival kan hij het liedje waarmee hij deelneemt in de Portugese hoofdstad Lissabon nog vijf keer oefenen op een podium in Nederland. Vanaf 12 april begint de zanger aan het eerste korte deel van zijn clubtour die hem dit jaar langs de belangrijkste concertpodia in Nederland brengt. Die toer is ter ere van het nieuwe album (The World Can Wait) dat na het songfestival verschijnt.

De 37-jarige zanger (echte naam Willem Bijkerk) start zijn toer met een concert in Venlo. Na het songfestival gaat de rondgang van Waylon langs de Nederlandse concertzalen verder. Vanaf 24 mei tot eind september is hij op in totaal dertig podia te zien en te horen. Fans die erbij willen zijn moeten opschieten want een deel van de optredens is al uitverkocht.

Vanaf maandag 23 april is de agenda van Waylon leeg en is alle aandacht gericht op het Europese liedjesfestijn.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens