Pisnichtgate – Ondertussen in NRC: ‘Youp Van ’t Hek is gewoon een laf mannetje dat zijn kleingeestige bangheid overschreeuwt’

12-02-2018 17:18

Cabaretier/NRC-columnist Youp van ‘t Hek ligt nu al enige tijd onder vuur vanwege vermeende homofobe uitspraken in zijn zaterdagse column. Het pisnicht-gedoe begon vorige maand en kreeg dit weekeinde een vervolg: ruzie met Paul de Leeuw. Maandag stond vervolgens een ingezonden epistel van ene Geert Dales (Deze komt uit Hoofddorp, 50PLUS 020 zou het niet durven een niet-Amsterdammer als lijstduwer in te zetten, toch?).

 

“Uw columnist Youp Van ’t Hek schrijft graag en veel over ‘poten’, bij voorkeur vieze. Van deze zelfbenoemde vrijdenker straalt een nare benepen geur af die het ergste doet vermoeden over wat hij echt van homo’s vindt. Ik zal moslims nooit en te nimmer aanduiden als geitenneuker, kamelenpijper of kinderverkrachter. Dat Van ’t Hek dat ook niet doet heeft niets te maken met een respectvolle omgang met anderen. Homo’s kun je risicoloos afzeiken. Hij is gewoon een laf mannetje dat zijn kleingeestige bangheid overschreeuwt. Dit is geen ‘Mokumse gein’ zoals Van ’t Hek denkt, maar een stuitend gebrek aan besef van maatschappelijke veranderingen en kwetsbaarheden.”

 

Waarvan akte.

Lees ook

Youp van ’t Hek weigert deelname aan BNNVARA-programma na ‘pisnicht’-fittie met Paul de Leeuw

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens