Media & TV

Bonusquote: ‘Spruitjescommotie na uitzending VI, fatsoensdominees die moord en brand blèren’

10-02-2018 12:25

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

“Ik werd vooral heel vrolijk van de spruitjescommotie die na de uitzending van Voetbal Inside ontstond. Al die fatsoensdominees die moord en brand gingen blèren omdat het zo verschrikkelijk was wat Gijp gedaan had. En het was helemaal erg dat die Snor er om had gelachen. Zelfs Erdogan Galjaard, de baas van RTL, nam in een laf statement afstand van het baldadige trio. Opvallend. Dan weet ik namelijk nog wel een stuk of tien onsmakelijke programma’s waar hij zich schaamrood van kan distantiëren.

Wat is er aan de hand met ons land dat we zo bibberbang zijn om elkaar te kwetsen? Zeker als het om seksualiteit gaat. Tijdje geleden schreef ik dat ik het woord pisnicht nog steeds gebruik. Daar scheld ik niet alle homo’s mee uit, maar sommige nichten zijn gewoon pisnichten. Een voorbeeld? Albert Verlinde, die bij diezelfde Erdogan jarenlang geil van het kwijl in de privélevens van bekende mensen zat te wroeten, is een pisnicht. En zo weet ik er nog wel een paar.”

 

Het zijn rare tijden. Vandaag bijvoorbeeld moeten wij tot de conclusie komen dat uitgerekend NRC Handelsblad- en BNNVARA-icoon Youp van ‘t Hek zo’n beetje de laatste der Mohikanen is die de VvMU nog verdedigt en daar ook gewoon nog échte principes in heeft. Met een echte ruggengraat. En echte stalen kloten.

Hoor het ons zeggen: Youp van ‘t Hek heeft volkomen gelijk. Maar dan ook echt vol-ko-men!