TPOok!

 
avatar
   
Video

COC wéér boos op René van der Gijp, wéér oproep tot censuur aan adverteerders Voetbal Inside

Nederland 2018: Humor en ironie = ophef = woedende gekwetsten = adverteerdersintimidatie en oproep tot censuur

Homobelangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) zijn boos op René van der Gijp en Voetbal Inside. René baarde vrijdagavond opzien in de tv-uitzending door met een blonde damespruik op zijn hoofd te beweren dat hij transgender is. Hij verzocht zijn tafelgenoten om hem voortaan Renate te noemen.

Aanleiding voor de grap was het nieuws van de Vlaamse tv-verslaggever Boudewijn van Spilbeeck, die voortaan als vrouw door het leven gaat. Het transgendernetwerk en COC kunnen er niet om lachen en noemen de parodie van VI treurig. Ze verwijten de programmamakers trans- en homofobie.

“Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken”, laten de belangenorganisaties weten.

“Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo’s diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen”, reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke.

Ze roepen de sponsors op te stoppen met de talkshow. “Wat ons betreft gaat de stekker eruit.” Berghouwer en Ineke willen graag in gesprek met de sponsoren om hun standpunt toe te lichten.

Heineken en Gillette hebben recent al een gesprek gehad met RTL over eerdere vermeend seksistische, racistische en homofobe uitspraken aan tafel bij Voetbal Inside. Maar René van der Gijp en Johan Derksen zijn na deze gesprekken niet op hun uitspraken aangesproken.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.