Media & TV

U zond in: ‘Waarom ook ik Jan Dijkgraaf heb gemaild’

20-01-2018 19:15

 

“We schrijven het jaar 1274 voor Christus. In wat nu Syrië is, trekken twee legers op naar de stad Kadesh. Het Egyptische leger van Ramses II vanuit het zuiden, de Hettitische strijdkrachten onder leiding van Muwatalli II vanuit het noorden.

Ramses II denkt dat de Hettieten al vlak bij Kadesh zijn, totdat hij onderweg twee nomaden tegenkomt die zeggen: ‘Ben je gek, dat leger is nog ergens in de buurt van Aleppo, zo’n 200 kilometer verderop‘.
Mooi, denkt Ramses II, dan ben ik er lekker het eerst, en stuurt troepen vooruit om de stad in te nemen. Die worden echter in de pan gehakt, want de Hettieten hadden Kadesh al lang bereikt.

Het verzinsel van die twee nomaden is een van de oudste gedocumenteerde gevallen van nepnieuws. Dat bestaat dus al zo’n dikke drieduizend jaar en waarschijnlijk langer, alleen weten we dat niet omdat we toen nog niet konden schrijven.

En nu denkt de EU dat ze een punt kunnen zetten achter duizenden jaren nepnieuws? Dat gaat ze dus niet lukken, maar in hun stompzinnige poging daartoe gaan ze kapot maken wat me het meest dierbaar is: mijn vrijheid van denken.

Ik wil zelf bepalen wat ik lees, zie, hoor. Ik wil zelf beoordelen wat ik geloof, wie ik vertrouw, wat ik zeg en hoe ik iets opschrijf. En als ik daarbij keihard op mijn bek ga is dat mijn verantwoordelijkheid, niet die van EU-technocraten of dat mens van Ollongren.

Mijn geestelijke bewegingsvrijheid maakt mij tot wie ik ben en daarom heb ik Jan Dijkgraaf een berichtje gestuurd met mijn naam en adres. Omdat ik iets wil doen, mijn geweten mij daartoe verplicht en omdat ik godverdomme bang ben.

O, en weet je: ze konden allebei niet winnen, daar bij Kadesh. Dus tekenden ze maar een of ander vredesverdrag. Ook toen al had nepnieuws geen enkel effect.

(Volledige naam bekend bij redactie.)”

 

AMEN! Stuur nu ook een mailtje naar het Nieuwe Verzet: [email protected].

U heeft nog maar een paar dagen!

 

 

Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens