Media & TV

‘Rapper Kempi heeft een antisociale persoonlijkheidsstoornis en heeft narcistische trekken’

18-01-2018 15:12



Booking.com

 

Foto: Rapper Kempi bij DWDD (BNNVARA/NPO)

Rapper Kempi lijdt volgens gedragsdeskundigen aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken. Hij is daarvoor onder behandeling. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat donderdag aan de orde kwam tijdens de behandeling van een strafzaak tegen de 31-jarige Eindhovenaar.

Jerrely Slijger, zoals de rapper eigenlijk heet, moest donderdag voorkomen bij de politierechter in Den Bosch omdat hij in september vorig jaar zijn ex-vriendin in haar woning in Helmond zou hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij haar wilde wurgen, maar dat ontkent de rapper. De rechter achtte wel bewezen dat Kempi de keel van zijn ex-vriendin dichtkneep en haar een klap in het gezicht gaf en veroordeelde hem tot twee maanden cel, waarvan alleen de tien dagen die hij al in voorarrest doorbracht onvoorwaardelijk.

Uit het vonnis blijkt dat de rechter daarbij liet meewegen dat Kempi al vaker is veroordeeld, onder meer voor huiselijk geweld. Ook speelt mee dat hij volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is door zijn antisociale persoonlijkheidsstoornis. “De verdachte is momenteel onder behandeling voor zijn problematiek. De rechter wil die behandeling niet doorbreken met een onvoorwaardelijke celstraf”, schrijft de rechter in het vonnis.

Kempi werd donderdagochtend tijdens de zitting op last van de rechter uit de rechtszaal verwijderd omdat hij tijdens het aanhoren van de strafeis tegen hem, de officier van justitie herhaaldelijk onderbrak. De rechter vond het op een zeker moment welletjes en vroeg de parketpolitie om hem even mee te nemen om af te koelen. Bij het uitspreken van de straf mocht hij weer terug de zaal in.

Anp

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens