Entertainment

Frans Bauer gasthoofdredacteur van Story

16-01-2018 18:34

Frans Bauer is gasthoofdredacteur van de editie van weekblad Story die op woensdag verschijnt. Tijdens enkele vergaderingen met de redacteuren, vormgevers en fotografen van Story bepaalde Bauer deze week de ‘journalistieke invulling’ van het weekblad, zo maakte uitgever Sanoma dinsdag bekend.

Frans Bauer in zijn voorwoord als gasthoofdredacteur van Story: “Op de redactie stroomden de nieuwtjes binnen. Ik dacht na het lezen van een briljant gerucht: dit ga ik plaatsen, dit is hot news. Maar zo werkte dat niet. Story wil alles checken, checken en nog eens checken. Wat zo makkelijk leek, is in de praktijk zweten en afzien. Na een dagje redactie realiseerde ik me dat ik het heb onderschat. Story staat voor kwaliteit – daar ben ik nu wel achter.”

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: ‘Story zonder Frans Bauer is als zijn heerlijke hit Heb je even voor mij zonder polonaise. Onze lezers en lezeressen zijn dol op hem. Dat alleen al was een goede reden om Frans te vragen gasthoofdredacteur te worden. Daarnaast wist ik uit eigen ervaring dat hij altijd overloopt van creatieve ideeën. En dat zie je terug in deze Story-editie. Ik kon ‘baas Bauer’ op de redactievergadering amper bijbenen.’

In Frans’ Story niet eerder gepubliceerde kinderfoto’s van Frans, een fotoreportage van de eerste rijles van oudste zoon Christiaan (16) en een kijkje achter de schermen van Tour de Frans en De Curling Quiz. Op verzoek van Frans had Story ook een interview met de zingende zoons van wijlen de rasartiesten Nico Haak en Henk ‘De Havenzangers’ Pleket.

(Foto’s Edwin Smulders)

ANP/TPO

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens