TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Wendy van Dijk: ‘Typetje als Ushi zou nu niet meer kunnen, want discriminerend en racistisch’

'De laatste jaren is alles in Nederland zo moeizaam'

Wendy van Dijk (46) denkt niet dat ze in de huidige tijd nog een programma met het typetje Ushi zou kunnen maken. “Dat zou nu waarschijnlijk als discriminerend en racistisch worden gezien”, zegt de presentatrice in Het Parool. (Blendle-link)

“Indertijd heb ik er nooit commentaar op gehad, iedereen vond het leuk”, gaat Wendy verder. “Als je een typetje speelt, vergroot je altijd uit en maak je gebruik van stereotyperingen. De laatste jaren is alles in Nederland zo moeizaam. Iedereen heeft een mening over van alles. Het debat raakt steeds meer verhard.”

Wat mensen over haar denken, kan Wendy steeds meer loslaten. “Dat is fijn van ouder worden: vroeger was ik als de dood dat mensen mij niet aardig vonden, nu maakt dat mij veel minder meer uit”, zegt ze. “Ik ben heus niet de hele dag bezig met wat iedereen zegt of schrijft en ik weet ook dat negativiteit mij niet gelukkig maakt.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.