Media & TV

Sylvana & Sunny falen: Heineken en Gilette blijven gewoon adverteren bij Voetbal Inside

11-01-2018 14:32

Lees ook: Sylvana Simons: Voetbal Inside racistisch, homofoob en seksistisch

 

Sponsors Heineken en Gillette blijven aan het programma Voetbal Inside verbonden. Presentatoren René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee zijn niet op hun mogelijk kwetsende uitspraken aangesproken en er verandert niets aan de formule van het programma.

Dat laten RTL en de tweede bedrijven donderdag desgevraagd weten. Geen van de drie partijen wil verder nader ingaan op de gesprekken die hebben plaatsgevonden.

Heineken en Gillette lieten half december weten boos te zijn over vermeend seksistische, racistische en homofobe uitspraken die aan tafel tijdens het programma zouden zijn gedaan. Beide bedrijven lieten weten zich te beraden op de samenwerking met Voetbal Inside.

RTL laat weten de drie gesprekspartners erop aan te spreken “als ze over een grens heen zouden gaan. Maar dat is nog niet gebeurd.” Wel noemt een woordvoerder de ‘grappen’ van de drie mannen “lomp, ongenuanceerd en controversieel” en voegt hij er met klem aan toe dat “de mening van de drie ‘analisten’ niet gelijk staat aan die van RTL.”